PERİ SOFRASI

PERİ SOFRASI

19 Ocak 2010 Salı

Portakallı, Kırıntı Çikolatalı Kurabiş

Kurabiye ve keklere en çok yakışan aromalardan biri portakal. Pişerken mutfağın bu kadar güzel kokmasını sağladığı için bile eklenebilir bence:) Çikolatayla uyumu da tartışılmaz tabi. Ben damla çikolata yerine kırıntı çikolata kullanıyorum artık, hem şeklini hem tadını damla çikolatadan daha çok sevdim. Özellikle Kahve Dünyası'nın kırıntı çikolatasını denemenizi öneririm.
Bu kurabiyeler benim küçük sarı kuzum için yapıldı. Aslında 1.75 boyla pek küçüklüğü kalmadı ama küçük kardeş olması nedeniyle korkarım hiç büyümeyecek:)
Final sınavları olduğu için haftasonu Eskişehir'e gelemedi, biz de Ankara'ya kargoladık kurabiş ve poğaçaları. Tadına baktığım kadarıyla yumuşak, portakal kokan, çikolata eşlikli nefis bir kurabiye yapmışım:)
Malzemeler:
1 adet yumurta
200 gr oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet portakalın kabuğu
1 adet portakalın suyu
1.5 su bardağı nişasta
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı kırıntı çikolata
Yapılışı:
1. Margarin ile pudra şekerini mikser ile karıştırın.
2. Portakal kabuklarını ve portakal suyunu ekleyin, karıştırın.
3. Nişastayı ilave edip yoğurmaya başlayın.
4. Kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
5. İstediğiniz şekli verin,ben dikdörtgen yapıp kırıntı çikolata ile süsledim. Önceden ısıtılmış 180C fırında hafif renk değiştirene kadar pişirin.
Hamiş: Nişastalı kurabiyelerden hazzetmeyenler, nişasta miktarını azaltıp, o oranda un miktarını arttırabilirler.

2 yorum:

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Öncelikle küçük sarı kuzunuza sınavlarda başarılar dilerim...Kurbişler nefiss görünüyor ellerinize sağlık...
Sevgiler...

Serap dedi ki...

Kokusu buraya kadar geldi... Nefis görünüyor, en kısa zamanda deneyeceğim.. Ellerinize, emeklerinize sağlık.