Menüdeki tarifleri vermeye bu nefis, ağızda dağılan, benekli kurabiyelerden başlıyorum. Nişastalı kurabiyelere karşı özel ilgi duyan biri olarak bu beneklilere bayıldım. Garanti bir tarif arıyorsanız, hiç riske girmeden süper sonuç alacağınız bir kurabiyeymiş, Nevin Abla böyle söyldi:))
Malzemeler:
2 yumurta
2,5 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım paket(125 gr) yumuşak margarin
1çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un
1 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
1. Oda ısıcaklığında yumuşamış margarini ve şekeri çırpın.
2. Yumurtaları ilave edip karıştırın.
3. Sonra kakao hariç diğer malzemeleri ilave edip, yumuşakça bir hamur elde edin.
4. Hamurun 1/3'ini ayırıp kakaoyu ekleyin.
2. Yumurtaları ilave edip karıştırın.
3. Sonra kakao hariç diğer malzemeleri ilave edip, yumuşakça bir hamur elde edin.
4. Hamurun 1/3'ini ayırıp kakaoyu ekleyin.
5. Bir parça beyaz bir parça kakaolu hamur alıp yuvarlayarak şekil verin.
6. 200C de önceden ısıtılmış fırında üstü beyaz kalacak şekilde pişirin.
5 yorum:
nevin ablanın ellerine sağlık.. bende yapıyorum bu kurabiyelerden ama ben adına iki renkli kurabiye diyordum:)
sevgiler..
Nişastalı kurabiyeler daha güzel oluyor sanki nefis görünüyor...Emeklere sağlık...
Sevgiler...
www.gonuluncelezzetler.com/
Kurabiyeler pek güzel görünüyorlar:).
Nevin ablanın ellerine sağlık, sana da çok teşekkürler canım bu güzel tarifi paylaştığın için..
Sevgiler:).
aslı
Nişastalı kurabiyelerin o ağızda dağılan halleri nefis.Ellerinize sağlık.
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim kızlar:))
Yorum Gönder