PERİ SOFRASI

PERİ SOFRASI

24 Nisan 2009 Cuma

Cevizli Mekik Tatlısı


Bu tatlıyı yapalı aslında epey zaman oldu. Bayram ikramlığı olarak yapmıştım. Tadanlardan tam not aldı, özellikle eşimin arkadaşlarının tabaklarını kaç kez yenilediklerini hatırlayamıyorum bile:)) Bayramı beklemek de şart değil, yemekli misafirleriniz için ya da bir akşam eşinize güzel bir sürpriz olarak yapılabilecek kolaylıkta ve lezzette bir tatlı..
Malzemeler:
2 yumurta
2 kahve fincanı pudra şekeri
2 Türk fincanı zeytinyağı veya sıvıyağ
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçine 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzerine:1 yumurta sarısı
Şerbeti:
9 kahve fincanı şeker
11 Türk kahve fincanı su
1 çay kaşığı limon suyu

Yapılışı
Hamur için ceviz hariç tüm malzemeleri karıştırın, unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Ceviz iriliğinde parçalar koparıp avucunuzda bastırarak yuvarlak şekil verin. İçine ceviz koyup üzerine hafif bastırarak mekik şeklinde yuvarlayın, ek yerleri alta gelecek biçimde tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısını sürün ve çatalla hamuru delmeden çizerek şekil verin. 185 derecede kızarana kadar pişirin. Önceden hazırladığınız soğumuş şerbeti sıcak tatlıya dökün. 2 saat üzerini kapatarak dinlendirin. Bekledikçe güzelleşen harika bir bayram ikramlığınız hazırdır efendiimmm:))

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Cok nefis görünüyor, ellerinize saglik.
Sevgiler.

hunerlieller dedi ki...

tatlı pek güzel görünüyor.elinize saglık.sevgiler

sevgi dedi ki...

Ellerine sağlık canım .Çok lezzetli görünüyor.Tabak tabak yendiğine göre kesinlikle denemeye değer .

peri dedi ki...

Sevgi Hanım, Senem Hanım ve sevgili hünerlieller, güzel sözleriniz ve ziyaretiniz için çok teşekkür ederim. Gerçekten denemenizi tavsiye edebileceğim bir tarif.
Her zaman beklerim efendiimm:)))

SıcakPaylaşımlar-Aysel dedi ki...

Bloğunuzu incelerken de bu tatlıya rastladım. Bizde buna benzer bir tatlı yaparız "İzci Tatlısı" İçine cevize ek olarak kuru üzüm ve portakal kabuğu rendesi de konur. Bu tatlıyı bir de böyle denemenizi tavsiye ederim...

Sevgiler...