PERİ SOFRASI

PERİ SOFRASI

26 Ağustos 2009 Çarşamba

İncirli, Ballı Kek

Bugünkü sahur eşlikçimiz de taze incirli, ballı kek idi. Ramazan ayında, bizim evde meyve tüketimi çok azaldığı için, buzdolabındaki meyveleri bir şekilde değerlendirme yollarına gidiyorum. Bu taze incirleri de kekin içinde tükettik. İçi hafif ıslak, incir taneleri sayesinde çıtır çıtır, tarçın ve bal aromalı nefis bir kek oldu. Yanında koca bir bardak süt de süper gitti:) Zaten uzmanlar da sahurda süt, yoğurt, peynir, yumurta gibi protein değeri yüksek besinlerin tüketilmesini, daha uzun süre midede kalan bu besinlerin acıkmayı geciktirdiklerini belirtiyorlar. Benden söylemesi;))
Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağından 2 parmak az şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ekşitilmiş süt (sour milk; sütün içine 1 tatlı kaşığı sirke katıp, 5 dakika bekleterek elde edebilirsiniz. Ya da buzdolabında bekleyerek hafif ekşimiş ama tam kesilmemiş sütünüzü kullanabilirsiniz.)
2 yemek kaşığı bal
4 adet rondoda ezilmiş taze incir
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
Yapılışı:
1. Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri karıştırın.
2. Yağı ve sütü ekleyin.
3. Ezilmiş incirleri ve balı ekleyin.
4. Başka bir kapta karıştırdığınız unu, kabartma tozunu, tarçını eleyerek ekleyin. Hafifçe karıştırın.
5. Yağladığınız kalıbınıza dökün. Ben 24 cm'lik kelepçeli kalıp kullandım. 180C de kürdan testini başarıyla geçene kadar pişirin:))

2 yorum:

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

MERHABA BAZI TARİFLER VARDIRYA TADINI ÇOK MERAK EDERSİNİZ
BU KEKİNDE TADINI ÇOK MERAK ETTİM OKADAR GÜZEL ANLATMIŞSINIZKİ ELLERİNİZE SAĞLIK


SEVGİLER

peri dedi ki...

:))Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim Ayşe Hanımcım. Eskişehir'de olsaydınız hem kekimin tadına bakardınız, hem de tanışmış olurduk:)Sevgiler..