
Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağından 2 parmak az şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ekşitilmiş süt (sour milk; sütün içine 1 tatlı kaşığı sirke katıp, 5 dakika bekleterek elde edebilirsiniz. Ya da buzdolabında bekleyerek hafif ekşimiş ama tam kesilmemiş sütünüzü kullanabilirsiniz.)
2 yemek kaşığı bal
4 adet rondoda ezilmiş taze incir
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
Yapılışı:
1. Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri karıştırın.
2. Yağı ve sütü ekleyin.
3. Ezilmiş incirleri ve balı ekleyin.
4. Başka bir kapta karıştırdığınız unu, kabartma tozunu, tarçını eleyerek ekleyin. Hafifçe karıştırın.
5. Yağladığınız kalıbınıza dökün. Ben 24 cm'lik kelepçeli kalıp kullandım. 180C de kürdan testini başarıyla geçene kadar pişirin:))
2 yorum:
MERHABA BAZI TARİFLER VARDIRYA TADINI ÇOK MERAK EDERSİNİZ
BU KEKİNDE TADINI ÇOK MERAK ETTİM OKADAR GÜZEL ANLATMIŞSINIZKİ ELLERİNİZE SAĞLIK
SEVGİLER
:))Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim Ayşe Hanımcım. Eskişehir'de olsaydınız hem kekimin tadına bakardınız, hem de tanışmış olurduk:)Sevgiler..
Yorum Gönder