Yaşasın, balık sezonu nihayet açıldı. Tezgahlarda hamsiler, sardalyalar, barbunlar, palamutlar, lüferler boy gösterdi. Balık yemeyi çok seven biri olarak yazları bu yüzden sevmiyorum. Balıksızlığım depreşiyor. Balıklı tariflerle dolu bir kış yaşamak istiyorum anlayacağınız.
Özellikle benim gibi demir eksikliği problemi yaşayanların en çok tüketmesi gereken besinlerin başında geliyor balık. Hem de çok pratik bir lezzet. İşten gelince tepsiye kolayca dizip fırına attığınızda 20 dakikaya harika ve besleyici yemeğiniz hazır. Balığı bu kadar çok övdükten sonra bizim evde sıkça yapılan fırında patatesli hamsi tarifine geçelim artık :))
Malzemeler:(2-3 kişilik)
Yarım kilo hamsi ya da sardalya
1 adet soğan
1 adet patates
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
3-4 tane defne yaprağı
Yapılışı:
1. Hazırlayacağınız tepsinin dibini zeytinyağı ile yağlayın.
2. Defne yapraklarını yerleştirin.
3. Yıkayıp hazırladığınız balıkları aralıksız dizin. Üzerine damak tadınıza göre tuz ve karabiber serpin.
4. Uzun uzun doğradığınız patatesleri balıkların aralarına sıkıştırın.
5. Piyazlık doğradığınız soğanları yayın.
6. 1-2 yemek kaşığı kadar daha zeytinyağı dolaştırıp 200C de fırında kızarana kadar pişirin.
4 yorum:
MERHABA BENİMDE CANIM BU ARA HAMSİ İSTİYOR ELLERİNİZE SAĞLIK
SİZ ESKİŞEHİRDEMİ YAŞIYORDUNUZ DOĞRUMU HATIRLIYORUM SEVGİLER
Balık konusunda ben de senin gibi düşünüyorum Peri'ciğim. Bu aralar çeşit çeşit balıkları tezgahlarda gördükçe mutlu oluyorum. Hamsiyi patatesli yapmadım hiç. Denemek lazım. Ellerine sağlık.
Hülya
canım ellerine sağlık... ben de denizden ne çıksa yerim diyenlerdenim:)fırında hangi balık olurda olsun bir kaç patates dilimliyorum yanına diziyorum. o patatesin tadı da başka oluyor:)
sevgilerimle....
çok değişik bir tarif olmuş,denemek lazım
ellerine sağlık
Yorum Gönder