Diğer davetim anneannem, annemler ve dayımlar içindi. Ramazanın tadı kalabalık iftarlarla daha da artıyor bence. Paylaşmanın önemi ortaya çıkıyor bu mübarek ayda, ihtiyacı olan insanları hatırlama için de vesile olsun bu kalabalık iftar sofralarımız.
Menüme gelince,
Ezogelin Çorbası
İftariyelikler
Cevizli mevsim salata
Yoğurtlu Patlıcan Salatası
Milföy Kebabı
Şiş Köfte
Pilav
Vişneli Parfe
Daha önceki davet sofralarımda da hem sunumu hem tadı ile çok övgü alan Milföy Kebabı için;
Malzemeler: (10 kişilik)
1 kg az yağlı dana kuşbaşı
2 adet domates rendesi
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı fesleğen
2 adet soğan
3 adet biber
3-4 diş sarımsak
Yarım kg mantar
1 kutu krema (200 ml)
1 tatlı kaşığı biberiye
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
10 adet milföy hamuru (kişi sayısı kadar)
Yapılışı:
1. Etleri yıkayıp düdüklü tencereye koyun. 1 çorba kaşığı sıvı yağda sularını salıp çekene kadar kavurun.
2. Rendelenmiş domatesleri, fesleğeni ve etlerin üzerini çok az geçecek kadar su ekleyip 20 dakika kadar pişirin.
3. Bu sırada ince doğranmış soğanları 1 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun. doğradığınız biberleri de ekleyin.
4. Rendelenmiş sarımsakları, doğrandığınız mantarları ve baharatları da ekleyip , mantarlar suyunu çekene kadar kavurun.
5. Kremayı da ekleyip, hafifçe kaynatın.
6. Diğer tarafta pişen etleri suyuyla birlikte kremalı karışıma ekleyip, kısık ateşte kaynatmaya 10 dakika daha pişirin.
7. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra fırına dayanıklı toprak ya da cam kaplara paylaştırın.
8. Her kabın üzerini bir milföy hamuru ile, kapatacak şekilde genişleterek(fotoğraftaki gibi) örtün.
9. 250C de milföyler kabarıp kızarana kadar fırında pişirin.
10. Fırından çıkartıp hafif ılıdıktan sonra ters çevirerek servis edin. Sırla kaplanmayan toprak kaplarından milföyü çıkarmak biraz daha zor olabiliyor, cam fırın kabı kullanmanızı tavsiye edebilirim.
3 yorum:
Çok lezzetli görünüyor. Milföy kebebının aynısını Nigella Lawson yapmıştı. Çok hoş olmuştu. Seninki de onunkine çok benziyor. Harika bir yemek olduğunu düşünüyorum.
Sevgiler canım,
Canan
Teşekkür ederim canancım, bu kebap kayınvalidemin yıllardır yaptığı bir yemektir, ben de ondan öğrendim, ünü taaa Nigella'ya kadar ulaşmış demekki, ne mutlu:))))))
Her biri ayrı güzel ayrı nefis,ellerinize sağlık!
Yorum Gönder